En god øloplukker

En god øloplukkerNu sker det jo en gang imellem for folk, og for nogle oftere end for andre, at de står og har brug for en god øloplukker til at knappe kapslen af deres ølflaske. Vi kender alle det berømte maleri af den Tørstige Mand som tørrer sig på panden, mens han længes efter en kold Tuborg, og vi nærer alle en stor grad af sympati for ham. Vi kender også Perikles, som ved svar på tiltale om, hvornår en øl er bedst, oprigtigt svarer “hver gang”.

Men hvad skulle skaberne bag disse ikoniske figurer dog gøre, hvis ikke de havde adgang til en øloplukker, og endda når de behøvede den allermest? Og hvad skulle du dog gøre? I stedet for nu at bruge alternative metoder til at lukke dine flasker op med, som eksempelvis dit tandsæt eller en lighter, kunne du jo prøve på at opføre dig helt normalt og investere i en god øloplukker… ; )

Men hvad er egentlig en god øloplukker? Denne artikel ser nærmere på, hvad der gør en øloplukker god.

Hvad gør en øloplukker god?

Den gode øloplukker bør for så vidt muligt have et ergonomisk design, som sikrer et godt greb om flaskeåbneren. Derudover bør din nye oplukker være behagelig og rar at have i hånden samt have afrundede kanter. Det kan være nok så frustrerende at stå med en helt nyindkøbt, billig øloplukker i hånden for blot at konstatere, at dens sider er så skarpe, at den slet ikke er behagelig i brug. Flere billige oplukkere får nemlig ikke slebet deres kanter tilstrækkeligt ved fremstillingen, så siderne på jernet eller stålet føles skarpe. – Al denne elendighed blot på grund af usle mammon, da fabrikken søger at producere flest muligt oplukkere på kortest tid!

Udover at ligge godt i hånden skal oplukkeren være holdbar, så man kan bruge den i årevis fremover. Den må ikke ruste i brug, og den må ikke kunne blive slidt ned.

Selv svedige håndflader kan medvirke til, at oplukkeren over tid ruster, eller hvis man gentagne gange ikke får den tørret ordentligt af efter opvask. Derudover skal oplukkerens hoved, som man fjerner kapslen med, have stærke “tænder”, som ikke nedslides hurtigt. Hvis oplukkerhovedets “tænder” slides ned og dermed forkortes, kan det blive overordentligt svært at åbne en flaske. Konsekvensen af nedslidning af tænderne kan nemlig være, at oplukkeren ikke kan få ordentigt fat omkring kapslen, og at man derved ikke kan åbne den. Perikles kan ikke svare “hver gang”! Den Tørstige Mand er i fare for at tørre ind!

Så en god øloplukker er altså fremstillet i materialer af god kvalitet, som ekempelvis rustfrit stål, og den har ideelt set afrundede kanter. Alternativt kommer den gode flaskeåbner forsynet med skæfter af ben eller ædeltræ. Nogle af de populære varianter på markedet har for eksempel skæfter udformet i blodtræ, kampechetræ eller ibenholt. Andre oplukkere har skæfter, som er skåret i hjortegevir eller endda rensdyrgevir.

Man kan få mange gode øloplukkere i diverse isenkrambutikker, som oftest fører flere forskellige slags. Hvis man vil betale mindre for præcist de samme oplukkere, kan man også købe dem online hos en webshop som eksempelvis www.oplukkere.dk.

Hos online shops kan du også finde øloplukkere, som er udformet med sjove og alternative designs. Eksempelvis kan man få sjove øloplukkere, som er udformet som frækt opstemte og meget glade mænd, hvor man bruger mandens “øljern”… ahøm… til at knappe kaplsen af flasken.

En god øloplukker kan udover at have et sjovt design samt god funktionalitet også være rigtigt god som firmagave eller reklamegave, da forskellige virksomheder kan hjælpe dig med at få printet dit firmalogo på oplukkeren. Derved har du mulighed for at kunne give dine kolleger en rigtig god gave til jul, eller du kan bruge logooplukkeren som gave til dine kunder i forbindelse med din virksomheds næste fremstød på markedet. Derved har de en kvalitetsoplukker med dit firmalogo på, som de vil kunne bruge i årevis fremover samtidig med, at du får mindet dine kunde om dig og dit firma i lige så lang tid.

Så en god øloplukker er ikke kun behagelig i brug og med god funktionalitet. Den kan også være anderledes designet og dermed virke som et morsom statement, og den kan også bruges som firmagaver. Den Tørstige Mand nikker anerkendende og tørrer sig om munden. Perikles siger: “en gang til”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *