En stenhugger til gravstenen

Når man er nødt til at sige farvel til en af dem man holder af, kan det være meget svært at have fokus på alle de ting der skal klare når sådan noget sker. Der er en masse praktiske ting, der skal være styr på, og det er egentlig ikke lige det man har lyst til at arbejde i på det tidspunkt. Problemet er bare at det bare skal gøres, og derfor er man nok nødt til at få det gjort, og hvis man så gerne vil have at det ikke tager så lang tid, så kan man forsøge at være så effektiv som muligt. Det gør, at man ikke behøver at bruge alt for meget af den tid man egentlig bare gerne ville bruge på at sørge, på at ordne praktiske ting. En af de mange ting man skal have fundet ud af, er om man skal have en gravsten, og hvad der skal stå på den. Danmark har mange stenhuggere, og i Thisted og Thy er der også stenhuggere der kan hjælpe. Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på, når du arbejder i at skulle have en sten til en grav, hvor der står noget på.

Man kan ikke lige viske ud

Det virker meget naturligt, at man ikke har så meget at gøre, når først der er noget der er mejslet ind i sten, men man skal altså overveje ganske nøje, hvad der skal stå på gravstenen, for man kan jo ikke lave det om igen. Det er noget der skal stå der i mange år, og hvis det er en gammeldags grav, så er det endda mindst 30 år den skal stå der. Det betyder også, at hvis du gerne vil sørge for at det bliver godt, så kan det være, at du skal sørge for at spørge resten af familien til råds, så alle er enige om hvad der skal stå. På den måde kan du i hvert fald undgå de værste skænderier, for folk er ret sårbare lige i den periode, så hvis der er noget der går den forkerte vej, så kan det godt gøre en ret sur.

Koster en del penge

Når du skal have en gravsten, så skal du ikke regne med, at du kan få den bare for et par tusinde kroner, for den koster ganske mange penge, og du betaler også for hvor mange tegn du skal have indgraveret i stenen. Det betyder, at du måske lige skal overveje hvor stor en sten du skal have, og hvor lang en roman der skal være på den, for ellers kan det nemt gå hen og blive meget dyrt, hvis ikke du passer på. Der skal selvfølgelig stå på stenen hvad du har lyst til at der skal stå, men det kan komme til at koste dig en stor pose penge. Hvis du er heldig har den afdøde endda lagt nogle penge til side, som du kan bruge til disse praktiske ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *