Er du klar til et privatlån?

I verden findes der mange forskellige måder, hvorpå samfundet er skruet sammen. Sådan som det fungerer herhjemme i Danmark, så er meget af vores forbrug baseret på, at vi kan optage et lån, når vi skal købe hus eller bil eller måske noget helt andet. Det er altså aftaler, som vi laver med banker eller andre private virksomheder, så vi kan få dyrere ting lige med det samme, men så betale af over længere tid. Det gaver os på rigtig mange måder og det er efterhånden blevet standarden, at selvfølgelig har man en masse lån. Det er også naturligt, for det er meget smart og praktisk, men er du egentlig klar til et privatlån?

Status på din økonomiske situation

En af de første ting man skal kigge på, er typen af lån. Et privatlån uden sikkerhed kan være godt, hvis ikke man ønsker at stille sikkerhed med f.eks. hus eller bil, men det har også sin pris. Det betyder nemlig som regel, at renten (og dermed også ÅOP) er lidt højere end sædvanligt. Det betyder også, at hvis du misser nogle afdrag, så bliver det lige pludselig rigtig dyrt. Derfor er det allervigtigste, at der er styr på din økonomi og du er sikker på, hvad det er du laver. Hvis du ser et lån som din sidste udvej, så tag lige en snak med din bankrådgiver først, for så er du måske i gang med at gøre noget ret dumt. Nogle helt fundamentale ting du skal have på plads er først og fremmest et budget. Det skal også være positivt, så du altså tjener mere end du forbruger. Det giver dig muligheden for, at du kan betale dit privatlån af hver måned uden at komme i problemer. Det andet krav er, at din indkomst skal være stabil. Hvis din eneste indkomst er salg af is på stranden, så skal man måske finde et andet arbejde, når ikke det er sæson for strand og is.

Et lån er tit en løsning – men ikke altid

Et privatlån er rigtig ofte en god idé, da det højner levestandarden og giver dig mulighed for det du gerne vil, men du skal passe på, for hvis du er i økonomiske problemer, så kan man ikke bare ”låne sig fra det”. Problemerne forsvinder ikke, for pengene skal stadigvæk betales tilbage og du risikerer at ende i endnu større problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *