Er parterapi kun for dem, der vil redde deres parforhold?

Der er rigtig mange, der er af den opfattelse, at folk kun vælger at tage kontakt til en parterpeut, hvis de har intentioner om at forsøge, at redde deres forhold. Det kan være at de har problemer i forholdet, som de ikke kan løse på egen hånd eller blot ved at sætte sig ned og snakke sammen. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du ikke må tage kontakt til en parterapeut, inden du selv har forsøgt at løse problemet sammen med din partner, for der er ikke nogen tvivl om, at der er et væld af forskellige problemer, der nemt kan løses ved blot at lave en kop kaffe, sætte sig ned ved spisebordet eller i sofaen og snakke det hele igennem. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du forsøger dig med dette først, inden du begynder at bruge penge på en parterapeut, for det er selvfølgelig ikke gratis, at få terapisessioner hos en parterapeut, men det kan derimod sagtens gå hen og blive en bekostelig affære. Hvis du og din partner for alvor har behov for en parterapeut, så er det dog vigtigt, at du ikke lader dig skræmme af det økonomiske aspekt af sagen, for der er selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at det er dine penge værd, hvis dig og din partner rent faktisk har intentioner om at redde jeres forhold. Men spørgsmålet er; har I det?

Parterapi kan også bruges til at afslutte forholdet på god vis

Som der også nævnes ovenfor, så er der rigtig mange, der er af den opfattelse, at parterapi ikke kan bruges til andet end at redde parforholdet og få det tilbage på rette kurs. Faktum er dog, at der ganske enkelt er nogle parforhold, der er fyldt med så meget mistillid og direkte had, at der slet ikke er nogen grund til, at man prøver på at redde det. Det er dog en rigtig god idé, at du sørger for at afslutte et parforhold på ordentlig vis, for der er ikke nogen grund til, at hverken mand eller kvinder skal hade hinanden efter parforholdet er slut. Hvis I har besluttet jer for, at det ikke længere skal være jer to, fordi det ganske enkelt ikke fungerer mellem jer længere, så skal I selvfølgelig sørge for at afslutte parforholdet på ordentlig vis. Hvis I ikke mener, at I er i stand til at gøre det på egen hånd, så kan det være en rigtig god idé at involvere en parterapeut, som har erfaring med sådanne ting og dermed også kan hjælpe hinanden med at skilles på ordentlig vis, så I kan gå glade hver til sit og fortsat vil kunne ses som venner efterfølgende.

Er børn en del af jeres parforhold?

Hvis børn er en del af jeres parforhold, så er det endnu vigtigere at I sørger for at afslutte jeres forhold på ordentlig vis, for det er bestemt noget, der vil kunne mærkes på jeres børn eller jeres barn – ikke blot på selve tidspunktet, hvor I vælger at skilles, men også fremadrettet. Hvis du gerne vil sikre dig, at dine børn eller dit barn ikke bliver påvirket af, at dig og din partner har valgt, at det ikke længere skal være jer to. Det er flere gange set, at et barn eller flere børn er blevet mærkbart og langvarigt ramt af, at deres forældre er blevet skilt på meget dramatisk vis, så derfor anbefales det bestemt at du og din partner går stille om dørene med, at I ikke længere skal være sammen – og her kan parterapi og en parterapeut være behjælpelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *