Få udarbejdet en byggeteknisk rapport til din ejendom

Når man står og skal sælge ejendom, er det altid smart at få udarbejdet en tilstandsrapport, der giver overblik og ejendommens tilstand og eventuelle fejl og skader. Men ved nogle ejendomme er dette ikke en mulighed, da de ikke ryger ind under loven om forbrugerbeskyttelse. Der kan være tale om bygninger til landbrug, erhverv eller større bygninger som bruges til for eksempel lejligheder. Dette kan være et problem, da stort set alle salg, kræver at man har en tilstandsrapport klar, så køber og sælger kan føle sig helt sikker i handlen. Heldigvis findes der et alternativ til tilstandsrapporten, nemlig en byggeteknisk rapport. Rapporten dækker stort set de samme punkter som en tilstandsrapport gør. Bygningens tilstand skal ses igennem, og alle de fejl og skader som bygningen har, skal rapporteres.

Føl dig sikker når du handler med ejendomme

Rapporten skal fungere som et sikkerhedsnet når du handler med ejendomme. Når man skal købe ejendom kan det være umuligt at se hele bygningen igennem for skader, især når der er tale om større bygninger. mange af skaderne kan slet ikke ses med det blotte øje, og vil først blive opdaget mange år efter købet, hvor det er for sent at gøre noget ved dem. Netop derfor er det så vigtigt at man har en rapport, klar når man vil sælge ejendom. Ikke nok med at køberen føler sig sikker når han køber ejendommen, så vil sælger også være i en position hvor han kan være sikker på, at han ikke vil blive kontaktet om nye skader, lang tid efter ejendommen er solgt. Det er i begge parters bedste interesse, at en rapport bliver udarbejdet. Men hvordan bliver rapporten så lavet? Det er professionelle fagfolk der udarbejder rapporten, så man mest muligt kan være sikker på at alle detaljerne gennemgås.

Sådan udarbejdes rapporten

Det første skridt der tages i forbindelse med rapporten, sker i form at en indsamling af alle vigtige papirer. Husets planer og tegninger samles ind, sammen med alle andre dokumenter og papirer, som dømmes relevante for rapporten. Fagmanden ser dem igennem, og tager noter omkring hvilke punkter og rum, der kan have størst chance for skader. Efter dette, går han simpelthen huset igennem. Rum efter rum ses igennem, og alle detaljer tjekkes efter. Som fagmænd ved det hvor skaderne ofte opstår, og kan derfor se ejendommen grundigt igennem. Alt efter hvor stor ejendommen er, bliver fagmanden færdig med gennemgangen på omkring et par dage. Ejendommen vurderes, og specifikke områder og rum i ejendommen bedømmes. Hvis ejendommen har alvorlige skader, bør disse blive rettet op på hurtigst muligt. Hvis ejendommen derimod er i fin stand, kan handlen forsætte, og køberne kan betale for ejendommen, uden at føle at han bliver snydt. Disse rapporter udføres af fagfolk over hele landet, og ved en enkelt søgning på nettet, kan man finde mange fagfolk, der står klar til at udarbejde en rapport på din ejendom, som kan hjælpe dig med at sælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *