Fibernet internetforbindelsen, hvordan fungerer det?

Den nye type internetforbindelse, fibernettet, er ikke bare hurtigere end de gamle forbindelser, den er også smartere og lettere at bruge for WiFi forbindelsen.

Nogle i internetbranchen anser denne nye internetforbindelse som en underinddeling af det ældre fastnetbredbånd, hvor andre skelner dybt mellem disse forbindelser. Her på internettjek.dk ser vi stor forskel i de to typer, og med god grund. Fibernettet er kommet for at blive, og der er store forskelle fra den almindelige kobberforbindelse.

I Danmark er det nemlig nu blevet muligt at få internet via fibernettet. Det er dog vigtigt at vide, at det ikke er hele Danmark det er muligt endnu. Det afhænger nemlig af, om der findes udbydere af denne type i dit område, og det gælder derfor også om der er lagt kabler ned til din hoveddør.

Fibernettet bliver som sagt ikke transporteret via kobberkabler som det almindelige fastnet bredbånd. Fibernettet bliver transporteret gennem lysledningskabler, og netop disse kabler gør det muligt at få internetforbindelser med lysets hastighed. Derudover har fibernettet inden begrænsninger. Du får nemlig lige hurtigt upload som download, og det gør det muligt at få lynhurtige forbindelser.

I Danmark findes der tre leverandøre af fibrernettet. De prøver alle at udvide det, men det sker langsomt. Det er TDC, Dansk Energi og Fiber2you. Tjek derfor først et dækningskort hos en af leverandørerne så du er sikker på, at der findes en leverandør nær dig.

På internettjek.dk kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne på fibernettet og bredbånd. Du kan hurtigt sammenligne og finde det billigste til din bolig eller lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *