Gerda og Helge er glade for vindmølleprojekterne i deres baghave

Når talen falder på vindmølleprojekter, falder den ofte på alle dem, der er kede af, at de bliver naboer til vindmøller. Når man spørger Gerda og Helge, hvorfor de tror, at det er sådan, ved de ikke rigtig, hvad de skal svare. De har nemlig altid været glade for at bo, hvor de bor. Og da det blev annonceret, at der skulle bygges vindmøller, så de kunne se dem fra deres stuevindue, tog de det hele i stiv arm.

”Jeg ser det som fremtiden,” siger Helge. ”Det giver ikke mening at bekæmpe dem. Selvfølgelig har de ændret vores udsigt, men hver gang jeg ser på dem, ser jeg, at jeg bor i et land, der er fremsynet. Et land, der tænker på at give en renere jord videre til de næste generationer. Det synes jeg altså ikke er grimt.”

Gerda nikker. ”Nej, jeg bliver glad hver gang, at jeg ser dem. I starten tænkte jeg selvfølgelig også lidt over det. Men nu har jeg vænnet mig til dem. De er ikke anderledes end træerne og bakkerne, som vi også kan se fra vinduet.”

Har valgt at investere i vindmølleprojekter

Efter vindmølleprojektet er blevet færdigt, har Helge og Gerda sat sig mere ind i det. De har fundet ud af, præcis hvor gode vindmøller er. Og hvor meget energi de kan producere. De har derfor valgt at investere i nogle vindmølleprojekter. De fandt ud af, at det er muligt at investere i vindmølleprojekter i hele landet, men de ville gerne investere i nogle, der lå i nærheden af dem.

”Vi fandt et projekt i nærheden af Århus,” fortæller Helge. ”Selvom det ikke er noget, vi kan se fra vores køkkenvindue, så virkede det tæt nok på for os. Det er trods alt også her i Jylland.”

Parret håber dog, at der kommer et vindmølleprojekt tættere på dem, så de også kan investere i det.

”Vores første investering har været rigtig god,” forklarer Gerda. ”Vores sparepenge vokser støt, og vi føler samtidig, at vi gør noget godt for miljøet. Derudover kunne det være sjovt at kunne køre ud til at vindmølleprojekt her i nærheden og vide, at det har vi på en måde været med til at bygge. Vi kunne godt tænke os at tage vores børn med ud og se på et af de projekter, som vi allerede har investeret i, for vi føler jo også, at det er deres fremtid, vi har investeret i.”

Vindmølleprojekter i hele landet

Helge og Gerda kan sikkert snart få deres ønske opfyldt. Der bliver nemlig bygget vindmøller rundt om i hele Danmark som aldrig før. Det kan derfor ikke vare længe, før der bliver bygget endnu et projekt i nærheden af dem.

Imens glæder de sig over udsigten mod vindmøllerne og ryster på hovedet af dem, der brokker sig.

”Men noget skal de vel have at brokke sig over,” siger Helge. ”Hvis det ikke var vindmøllerne, var det vel noget andet. Vi hygger os her, Gerda og jeg, og har ikke brug for at brokke os over noget.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *