Kom af med din tandlægeskræk en gang for alle

Flere mennesker har i dag tandlægeskræk, også kaldet odontofobi. Lider man af dette, kan et tandlægebesøg være ret så besværligt. Dog kan dette blive til stort besvær, får man aldrig besøgt sin tandlæge. Får man eksempelvis huller i tænderne, er det meget vigtigt, at man får kigget på det.

Overvind din odontofobi før det virkelig gælder

Har man tandlægeskræk, er man som sagt tilbøjelig til at undgå tandlægen. Men står man pludselig med akut smerte, bliver dette altså et problem. For så skal man både overvinde sin frygt samtidig med, at man bekymrer sig om den frygtelige smerte. Tandpine er nemlig ganske enkelt en forfærdentlig smerte. Lige meget om man har tandlægeskræk eller ej, vil de fleste opsøge en tandlæge, står de med tandpine. Netop derfor er det smart at få lavet sine rutinecheck. Så vænner man sig til at gå til tandlæge. Samtidig får man også kontrolleret det hele, hvilket altid er en god ide.

Har man ingen former for sygdom i munden, vil man blive indkaldt med 12-24 måneders mellemrum. Om man har tandlægeskræk eller ej, er det bedst at tage imod denne indkaldelse. For dette er en god måde at forebygge potentielle sygdomme på. Tandlægen kan nemlig se din mundhygiejne, og guide dig vedrørende dette. Børster man sine tænder grundigt både morgen og aften, vil der ofte ikke være nogle problemer. Men det er stadig en god ide at få det kontrolleret. Så ved man også, om man børster sine tænder ordentligt. Man skal jo gerne beholde dem i mange år.

Hvad kan man gøre imod tandlægeskræk?

Der er flere forskellige ideer til at bekæmpe skrækken. Hvilke der fungerer, er i de fleste tilfælde individuelle. Et godt udgangspunkt, er at erkende sin angst. Er man åben om det, er det nemlig også nemmere for tandlægen. Gør man sin tandlæge opmærksom på det, vil tandlægebesøget i langt de fleste tilfælde blive mere behageligt. Bare tanken om, at der bliver taget hensyn, kan virke beroligende. Er man meget nervøs, kan man med fordel bestille tid om morgenen eller formiddagen. Så får man det nemlig overstået hurtigst muligt. Det er ikke nogen rar følelse, sidder man og er nervøs i skolen eller på arbejdet og venter.

Tandlægeskræk er en ganske almindelig ting. Lidt ligesom højdeskræk, angst for edderkopper og den slags. Det kan derfor være svært at vænne sig af med det. Det nytter derfor ikke altid noget, bare at springe ud i det. Dog overvinder man ikke sin frygt hvis man aldrig besøger tandlægen. Selvom det kan være utrolig stressende, bliver man nødt til at bide det i sig. Man vil hurtigt finde ud af, at tandlæger er ganske almindelige mennesker, der kun vil det bedste for dig. De er ikke interesserede i, at deres patienter er skidt tilpas. Hvad end det er i forhold til smerter, eller angst for besøget. Derfor vil dialog med tandlægen vedrørende din odontofobi altid være en god start. Så skal de nok tage hensyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *