Momsindberetning

Som virksomhed, er der regler for, hvordan man skal indberette moms. Ud fra omsætningen i firmaet, er der forskellige regler for momsindberetning. Når et firma sælger varer til kunder, er der et bestemt beløb, for varen. Her af er 20% af varens pris moms. Efter en momsperiode, skal firmaet, via. SKAT’s hjemmeside, indberette det beløb, som de har indkrævet af moms. Hvis et firma f.eks. har en omsætning på 100.000, skal de afgive 20.000 af dem til staten. Det lyder af meget, men det er ikke firmaet, der betaler, men kunderne. Moms penge går direkte til staten, og gavner samfundet.

Hvor tit skal man indberette moms?

Det er forskelligt hvor ofte, at firmaer skal indberette moms. Det afhænger af, hvor stor en årlig omsætning de har. Desto større indtægt, skal der indberettes moms flere gange årligt.

  • Firmaer med en årlig omsætning mellem 0 og 500.000 kroner skal indberette moms hvert halve år.
  • Firmaer med en årlig omsætning mellem 500.000 og 5.000.000, skal indberette moms hvert kvartal.
  • Firmaer med større årlig omsætning, er det påkrævet, at der indberettes moms månedligt

Der gælder dog andre regler, for ny op startede firmaer, det er påkrævet, at ny op startede firmaer indberetter moms hvert kvartal de første halvandet år. Det giver et bedre indtryk af virksomheder, for SKAT, og man sikre sig, at der ikke foregår noget snyd.

Årsagen til at større firmaer, skal indberette moms oftere, for at undgå for stor gæld til SKAT. Det kan ses lidt som en service, at små firmaer kun skal indberette moms halvårligt. Hvis ikke man indberetter moms, bryder man loven, det kan have konsekvenser. Læs mere om emnet her:  http://www.jmregnskabsservice.dk

Hvad sker der, hvis man ikke indberetter?

Der er faktisk en del firmaer, som snyder SKAT, når de indberetter moms. Hvis man ikke oplyser om sine indtægter, er det let at komme uden om skatteindberetning. Hvis et firma, kan undgå noget af momsindberetningen, kan de tjente voldsomt på det. Det har svært ved at forekomme hos større firmaer, da det er på krævet, at de har en statsautoriseret revisor, til at ordne deres regnskab. Ved mindre firmaer, og selvstændige forekommer det meget oftere. Pressede ledere, måske med et presset firma, er tilbøjelig, til at snyde lidt med deres indtægter. Der er nemlig ud fra indtægterne, man skal betale moms. Dette gælder hos alle, som handler med varer til kunder. Hvis man handler mellem firmaer, kan varer fås uden moms. Når en varer bliver solgt uden moms, er den en gros.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *