Sådan gør du din bil klar til et bilsalg

Danmark er et af de lande, hvor der er stor forskel på, om man har brug for en bil eller ej. Hvis man f.eks. bor i de større byer eller et sted, hvor den offentlige transport er god, så finder man mange, som slet ikke har en bil eller måske slet ikke engang har et kørekort. Det er en meget speciel situation, når man f.eks. går fra København til Vestjylland eller den anden vej. Det er en anden verden og f.eks. i Jylland er det et krav, at man har sit eget kørekort og sin egen bil, hvis man vil være i stand til at komme rundt. Det betyder også, at man jo i ny og næ er nødsaget til at sælge sin bil. Det kan være, at den er blevet for gammel, eller måske vil man bare gerne have noget nyt og bedre at køre rundt i. Det er dog de færreste som ved, hvordan man egentlig får solgt sin bil på den korrekte måde og hvordan man sørger for, at man får mest for pengene. Der er nemlig mange små tips og tricks, som kan være mange penge værd, hvis man udfører dem korrekt.

Ordentlig stand er vigtig – også i de små detaljer

En af de vigtigste ting, når man sælger biler, er selvfølgelig, at den er i ordentlig stand. Det betyder først og fremmest, at der ikke er noget rust og alle delene selvfølgelig fungerer. Hvis ikke din bil kan gå igennem syn, så er din bil ikke klar til at blive solgt. Det er altså et krav, at standen er god og dette burde også give god nok mening, hvis man lige kort tænker over det. En anden ting er dog, at de små detaljer skal være i orden. Ofte bliver der sat biler på markedet, hvor der måske ikke er gjort rent indvendigt, der er lidt skidt på nogle paneler eller der mangler måske et nummerpladelys. Det er ikke noget man lægger vildt meget mærke til, men det giver stadig et signal om, at den her bil er af dårlig kvaltiet og er ikke blevet behandlet ordentligt. Det er ikke et signal du gerne vil sende, hvis du har planer om at få et fornuftigt beløb for din bil.

Hvor stor en forskel kan det gøre?

Nogle vil måske argumentere for, at det da ikke gør nogen forskel om man lige gør bilen rent indvendigt eller om man måske sørger for, at alle de små detaljer er i orden. Et skævt sidespejl eller nogle ødelagte polstringer gør da ikke det store ved værdien, men det gør de faktisk. Det er faktisk ofte sådan, at de sænker værdien flere faktorer mere, end hvad det egentlig koster at udbedre skaden. Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at hvis du er ved at sælge bilen, så sørg for at den er i tip top stand, så den ser helt perfekt ud. Hvis den kan forveksles med en ny bil, så har du gjort det korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *