Telia og Telenor fusion droppes

Efter næsten et helt års kamp med EU-Kommissionen om godkendelse til at fusionere de to store selskaber i Danmark, bliver alle planer du droppet.

De to teleselskaber, som hver i sær hører til blandt verdens ti største teleselskaber, meddelte fredag morgen, at selskaberne nu har valgt helt at droppe fusionen, da udsigten til denne mulighed var meget meget begrænset, taget i betragtning fra EU-Kommissionen.

De to store teleselskaber har altså ikke kunnet nå til enighed med EU-Kommissionen om vilkår og accepter, når de to selskaber ville slå sig sammen til én stor telegigant.

Både Telenor og Telia har dog valgt at blive i Danmark. EU-Kommissionen havde dog givet grønt lys til fusionen, hvis altså lavprisselskabet Bibob blev solgt, og hvis en ny spiller på det danske marked, fik adgang til at købe 15 procent af Telia og Telenors fælles mobilnet i Danmark, hvortil de senere skulle øge andelen op til hele 40 procent.

Dette var hverken Telia eller Telenor interesseret i, og det har derfor været en så lang proces med EU-Kommissionen, da de to parter har kommet forslag til en løsning, men EU-Kommissionen har angiveligt ment, at disse var alt for løse.

Konkurrencen fortsætter

Konkurrencen mellem de to parter har under forhandlingerne fortsat, og det ser den ud til at gøre fremover også. Telia og Telenor vil altså fortsat konkurrere mod hinanden som tidligere, og levere produkter og tjenester på det danske marked, gennem deres danske virksomheder.

Sammenlægningen af de to teleselskaber ville have kunnet spare begge parter rigtig mange penge. Ja rent faktisk kunne det have sparet dem for 800 millioner kroner om året, i det de fremover kunne dele regningen.

De to teleselskaber som i dag allerede deler netværk, vil også fortsætte med det i fremtiden. Deres fælles netværk er samlet i selskabet TT-Netværk, som derfor fremover forbliver.

Har du været nervøs over hvad der skulle ske med dit Telia eller Telenor mobilabonnement, ja så kan du godt viske sveden væk fra panden. For som det ser ud lige nu kan du frit beholde dit mobilabonnement som du har det i dag.

Dog vil de to teleselskaber fortsætte i konkurrencen på det danske marked, og om de danske kunder, og det er derfor helt sikkert muligt, at finde et mobilabonnement der er billigere i dag, end da du sidst købte et mobilabonnement.

Du kan på en let og overskuelig måde, holde øje med Telia og Telenors mobilabonnementer, via prissammenligningssider som mobilabonnementpriser.dk. På mobilabonnementpriser.dk kan du holde øje med Telia og Telenors udvikling fremover, og du kan ligeledes, hvis du er glad for deres netværk, fx finde et tilsvarende produkt hos lavprisselskabet Bibob, som også bruger tilsvarende netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *