Tilpas din festmenu til den type fest du vil holde

Fest er et begreb vi alle kender, men det er samtidig utroligt bredt. For der findes et utal af forskellige festformer, og alle involverer forskellig påklædning, mad, alkohol, opførsel og underholdning. Der er måske det klassiske bryllup i Hvidovre, hvor dress coden er kjole og hvidt. Her serveres der champagne og små lækre snacks, der er taler og festsange og der danses kinddans til levende musik. Så er der sølvbrylluppet i Ballerup. Her er deltagerne typisk en smule ældre, der spilles gode gamle dansehit, drikkes snaps og øl og senere slås håret ud på dansegulvet når cd´en med blandede halvfemserhit sættes i anlægget. I København kan man frekventere de hippe kunstnerfester hvor kendte mennesker drikker skinny bitches til lyden af house og den nyeste pop og i Roskilde kan man gå til forfest med pizza, øl og drikkelege før man tager ned i byen for at besøge de lokale værtshuse og diskoteker. Og ikke mindst kan man tage til halballet i Greve, hvor den lokale idrætshal er lavet om til et mekka for unge mennesker fyldt med øl, technomusik og vild dans. Fester er altså på ingen måde ens, og derfor kan planlægningen heller ikke være den samme. Alt efter hvilken type fest man holder, må man tilpasse musik, pynt og mad så det passer til det klientel man regner med at skulle slå dørene op for. Og hvor bedre at starte end noget af det som står menneskers hjerte allermest nært, nemlig maden.

Forskellige typer festmenuer signalerer forskellige dagsordener

Man kan påvirke stemningen ved en fest betydeligt igennem maden. Serverer man flere retter som kræver at gæsterne sidder ned og spiser sammen, signalerer man med det samme mere ro og en hyggelig stemning. Her er maden et samlingspunkt for god samtale, latter og nydelse. Denne type menu er nødt til at være af høj kvalitet, så man kan beholde gæsterne ved bordene og sikre sig at de er mætte – den vil ofte involvere flere retter og små snacks ind imellem. Det er en menu, som er hyppig ved brylluppet eller sølvbrylluppet, hvor man virkelig vil gøre noget stort ud af det hele. En anden mulighed for en menu til festen er kanapéer eller små snacks som bæres rundt eller stilles på borde til fri afbenyttelse og som kan nydes stående eller imens man frekventerer rundt i lokalet. Dette vil være ideelt til den eksklusive fest i København, hvor det at blive set og se på andre er mere i fokus end samtale og hygge. Og igen er en anden mulighed mad til at tage med, som vil være perfekt til gadefesten i Roskilde eller halballet. Dette kan være en lejet pølsevogn, en bod som serverer sprøde pomfritter eller en grill hvor man kan købe sig en saftig burger. Dette er perfekt for de gæster som man ønsker skal bevæge sig, være i gang og bruge tiden på at danse frem for at sidde ved et bord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *