Dom Perignon – en helt særlig champagne

Hvis man nævner navnet Dom Perignon for en champagneentusiast, vil man ikke være i tvivl om, at denne champagne er noget helt særligt. De fleste kender til navnet, og det er der en grund til. Dom Perignon champagne siges nemlig at være en af de – hvis ikke den – bedste champagner i verden. Den føres af det i forvejen anerkendte champagnehus Moët & Chandon og er noget helt særligt. Det er der flere grunde til. Det, der gør den største forskel og adskiller den fra andre og billigere champagner, er, at det er en såkaldt vintage vin. Dom Perignon champagneDette betyder, at Dom Perignon kun produceres nogen år, hvor vejret har artet sig og vindruerne derfor er af bedste kvalitet. Der produceres cirka fem millioner af hver årgangsvin, hvilket også er med til at gøre hver af dem til noget helt særligt. Dom Perignon’en fremstilles af tre forskellige druesorter: Pinot Noir, Pinot Meunier og Pinot Chardonnay, og med en sådan flaske i hånden, kan man være sikker på, at alle druerne, der er blevet brugt til at fremstille den, er fra samme år. Dette adskiller den også fra mange andre champagner, hvor dette ikke er tilfældet. Dom Perignon’en er altså noget helt særligt, idet den også siges at være champagnens fader. Går man efter det ypperligste, går man efter en Dom Perignon.

Munken, der gav navnet

Denne særlige champagnes navn er langt fra tilfældigt. Den er nemlig opkaldt efter en munk, der levede i Nordfrankrig fra cirka 1638 til 1715. Han kom faktisk fra en velstående familie, men besluttede i 1688 at skifte sit gamle liv ud med livet som munk. Det kloster, han endte op i, havde en stor vinproduktion, og her gik han i gang med at eksperimentere. Ikke alene lykkedes det ham at fremstille vine, der var langt bedre end det, der fandtes dengang, han var også med til at udvikle de metoder, som moderne vin- og champagneproduktion bygger på. Uden ham ville vores vin og champagne slet ikke være så god og sofistikeret i dag.

Dom Perignons kendte citat

Munken er også kendt for et citat, der lyder ”Jeg drikker stjerner”. Her refererer han formentlig til sin egen vin, men i dag bruges det stadig som et udtryk for den oplevelse, det er at drikke Dom Perignon champagne. Så er der en stor festlig begivenhed forude, der fortjener at blive fejret med noget helt særligt, er det på tide at se sig om efter en Dom Perignon champagne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *