Lån penge – vær opmærksom

Hvis man skal låne penge, så er der selvfølgelig fordele og ulemper. Der findes selvfølgelig flere måder man kan låne penge på – enten i banken eller på nettet.

Når man låner penge (se her), så er der fordele som for eksempel at man kan låne disse penge til et vigtigt formål som for eksempel bryllup eller ny bil måske.

Der er dog også nogle ulemper. Først og fremmest kigger man på hvor meget man skal betale i rente for at låne disse penge. Det er her det nogle gange godt kan gå galt, hvis renten er meget høj. Dette kan føre til at man i sidste ende står i gæld og det er der jo ingen der har lyst til. Det kan dog også gå galt selvom renten er lav, hvis markedet for eksempel ændres og derved bliver renten så også højere og så står man igen i samme problem.

Man skal altså altid huske at være på vagt uanset hvor man låner penge henne. Det er vigtigt at man virkelig overvejer hvor vidt man har brug for at låne penge og om man har styr på hvordan det fungerer.

Forskellige slags lån

Der findes mange forskellige slags lån alt efter hvad man har behov for.

Der findes fastforrentet lån – her ændrer renten sig ikke og man ved hvad man skal betale gennem den tid man låner pengene i. Man er sikret at renten ikke stiger, men man får til gengæld heller ikke glæde af det, hvis renten skulle ske at falde.

Der findes derimod også variabelt forrentet lån, som så er det modsatte. Dette er selvfølgelig en fordel, hvis renten falder, men til gengæld også en ulempe hvis renten stiger. Det er et risikabelt valg.

Så findes der også afdragsfrit lån – her er det muligt at udskyde sine afdrag på lånet i op til 10 år. I de periode hvor man ikke betaler afdrag, betaler man kun renter og bidrag. Dette kan for nogle være en fordel i økonomien.
Derudover findes der også andre lånetyper som kvik-lån, som er mindre lån, SU lån – hvis man som studerende har brug for flere penge og  boliglån – der bruges til huskøb.

Der findes mange måder at låne penge på – det handler dybest set bare om hvad man har brug for. Der er mange muligheder inden for det at låne penge, men grundreglen er at man skal være opmærksom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *