Tridragter ændrer triatlon

At dyrke triatlon bliver mere og mere populært i Danmark. Men der er også rigtig mange fordele med netop triatlon; du kan træne uanset hvilket niveau, du er på, og da triatlon jo er en kombination af både svømning, cykling og løb får du trænet rigtig mange forskellige muskelgrupper og din kondition. Desværre er der også en ulempe ved triatlon; det er en rigtig dyr sport. Man skal jo nødigt gå ned på udstyr, når man dyrker sport. Men de fleste sportsgrene er ofte dyre netop i udstyr. Derfor må triatlon være en ekstra dyr sport – da det jo er tre sportsgrene i én. Hvis man dyrker triatlon skal man både have en god cykel, cykelsko, cykelhjelm, gode løbesko, badehætte, sportsstrømper, og tidligere også både svømmetøj, løbetøj og cykeltøj. Med mindre, at man altså valgte at udføre hele løbet i sine svømmebukser og finde sig i de slidsår, man måtte få på lårene efter løb og ømhed i ballerne efter cykling – eller hvis man valgte at bruge noget af sin dyrebare tid på at skifte tøj mellem de forskellige sportsgrene, når man var til konkurrencer.

Tridragten sparer dig både penge og tid

Men en tridragt – eller triatlondragt som den også kaldes – har revolutioneret triatlonverdenen. Hvis du nogensinde har set et triatlonløb eller set billeder derfra, kender du godt dragten. Det er en tætsiddende, ofte heldragt, uden ærmer og med ben i shortslængde. Med en tridragt kan du nu som triatlet spare både tid under konkurrencerne og penge på udstyret. Det smarte ved en tridragt er nemlig, at du kan bruge dragten under hele konkurrencen i alle sportsgrenene. Tridragten udgør altså både svømmetøj, cykeltøj og løbetøj, og det er derfor ikke nødvendigt at skifte tøj mellem de forskellige sportsgrene. Ligesom det selvfølgelig heller ikke er nødvendigt at købe flere forskellige sæt sportstøj.

Tridragtens fordele i de forskellige sportsgrene

Men udover dét, at du sparer penge og vigtige minutter under konkurrencer, har tridragten også en række fordele under de forskellige discipliner. I svømmedelen kan du sagtens svømme i tridragten. Den er tætsiddende og giver ikke øget modstand, hverken under svømning eller løb. Samtidig er den også tætsiddende nok til, at du nemt kan trække en våddragt ud over, hvis vandet er koldt. Desværre fungerer tridragten ikke i sig selv som en våddragt. Den giver ingen opdrift og den holder heller ikke på varmen. Til gengæld tørrer dragten utrolig hurtigt, så det er ikke længe, du skal cykle i en våd dragt. Men når du så sidder op cyklen, er dragten også noget mere behagelig end et par svømmebukser ville være. Tridragten har nemlig en beskyttende pude i skridtet, der giver øget komfort og skåner dig for gnidninger. Puden er dog mindre end i almindelige cykelshorts således, at den ikke generer under svømning og løb. Selvom du dyrker triatlon i Danmark, kan det jo godt ske at solen skinner. Derfor er en fordel ved tridragten også, at den beskytter en stor del af din krop mod solens stråler. Men husk solcremen på arme, underben, i nakken og ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *