Uddannelse og rådgivning inden for sexologi

Sexologi kender mange fra den rødhårede kvinde på fjernsynet, og interessant er det faktisk, at sexolog ikke er en beskyttet titel i Danmark – det betyder faktisk at alle kan kalde sig det! Men der er noget som hedder klinisk sexologi, og hvis man er klinisk sexolog, så kræver det altså at man har haft en videregående uddannelse og derefter en uddannelse i klinisk sexologi. Denne uddannelse handler ikke kun om sex (selvom det er det, man mest forstår af navnet), men også om samværet i forholdet generelt – om intimiteten i hverdagslivet. Det handler altså ikke kun om sex, men også de små signaler der sendes frem  og tilbage mellem de to kroppe i forholdet. Selvom mange synes nært usynlige, bærer de på meget information! Gennem leg og hygge kan I i forholdet skabe en større intimitet, som vil åbne for mere omsorg og som kan højne chancerne for en større sex-lyst.

Klinisk sexolog

Denne uddannelse kan du både bruge til at have en praksis hvor du rådgiver par eller hvor du har en praksis hvor du praktiserer som sexologisk terapeut, hvor du kan hjælpe folk, der enten har fysiske seksuelle problemer eller psykiske, og kan være en fin videreuddannelse hvis du i forvejen har en uddannelse i medicin, psykologi eller noget med menneskelige relationer at gøre. Uddannelsen tager et sted mellem 1½ og 2 år, afhængigt af om du kun vil kunne rådgive, eller om du også vil have den kliniske del med. Den kliniske del kan du kun tage, hvis du i forvejen har en uddannelse med en klinisk profil. Du vil altså skulle have haft en uddannelse før inden for sundhed eller klinik eller medicin, før du kan tage den kliniske del. Uddannelsen kan tages bl.a. i København.

Sexolog og parterapi

Hvis du selv er i et forhold, hvor det går ned af bakke med den seksuelle aktivitet, kan det være en god ide at kontakte en sexolog, uanset om du bor i Lyngby eller ej. Det er selvfølgelig helt naturligt at aktiviteten går op og ned igen i perioder, især hvis det er perioder præget af stress, travlhed, manglende overskud, eller hvor man ikke får set meget til hinanden, i kriseperioder i livet og så videre. Men er det noget der er vedholdende, og kan du se at det er et gentagende problem, er det en god ide at starte en rådgivning. Det kan både være som par, men det kan også være alene – for det er jo ikke sikkert, at det nødvendigvis involvere din partner. Der kan f.eks. være rejsningsproblemer, eller der kan være tale om en ambivalens til sin egen seksualitet. Men selvfølgelig kan der også være tale om at der er problemer i forholdet. Mange får også under denne uddannelse en kobling til parterapi, når de tager uddannelsen, og det er visse steder anbefalet at tage begge uddannelser. På den måde kan du både få parterapi og sexologi hos en person, i stedet for at blive nødt til at dele det op – ofte hænger det nemlig sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *